37 kişilik orkestra, yan flüt ailesinin tüm üyelerini barındırıyor. Bu enstrumanlar; pikolo, flüt, alto flüt, bas flüt ve Türkiye’de yalnızca 1 tane bulunan kontrbas flüt. Pikolo, alto flüt, bas flüt ve kontrbas flüt, flüte nazaran daha pahalı ve nadir enstrumanlar olduğu için, bunlar okul desteği ile bu projeye özel olarak yurtdışından getirtilmiş.*
Ece Karşal ve Özcan Sönmez, repertuvarı oluştururken her dönemden eser koymaya özen gösteriyor. Barok, Klasik, Romantik, Çağdaş eserler bulunuyor. Özellikle Türk bestecilerin yapıtlarına yer vermeye çalışıyorlar ve bestecilere çağrıda bulunuyorlar. Marmara Flüt Orkestrası için yeni besteler ve düzenlemeler bekliyorlar. Bu sayede, Türk bestecilerine farkındalığı öne çıkarmayı hedefliyorlar. Halihazırda, Hasan Savaş, Barış Zilberman ve Nazlı Ufuk Sakioğlu’nun beste ve düzenlemelerini repertuvara almış durumdalar.
İlk konserini 18 Mayıs’ta veren orkestra, konserlere girişte ücret yerine kedi-köpek maması topluyor ve MÜHAK’a (Marmara Üniversitesi Hayvanları Koruma Kulübü’ne) bağışlıyor. Bu dönemki diğer konser tarihleri şu şekilde:
● 17 Haziran 2016 Cuma, 19.00, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi
● 1 Temmuz 2016 Cuma, 13.00 Caddebostan Kültür Merkezi, Büyük Salon (Istanbul Woodwind Festival kapsamında)
Marmara Flüt Orkestrası’nı Facebook’ta şu linkten takip edebilirsiniz:
https://m.facebook.com/Marmara-Flüt-Orkestrası-1601083596811986/
Burada da ilk konserden Pembe Panter videosu bulunuyor:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1690020724584939&id=1601083596811986
*(Pikolo, senfonik orkestralarda da rastlayabileceğimiz, tiz seslere çıkabilen, küçük bir flüt. Alto flüt transpoze bir enstrüman; yazılandan 4 ses aşağıda duyuluyor.Flüte göre daha koyu bir ses rengi var. Bas flüt de yazılandan bir oktav aşağıda duyuluyor. Onun da ses rengi daha koyu. Kontrbas flüt ise daha pes seslerde ve flütten 2 oktav aşağısına kadar inebilen, boyutundan ötürü ayakta çalınan, bas karakterli bir enstrüman. Tabii ki, flütün boyutları büyüdükçe, ses çıkarabilmek için daha fazla efor sarfedilmesi gerekiyor. Bunları farklı tekniklerle çalan müzisyenler de var.)